קיימים סוגים שונים של שיש למטבחים ובהיותנו בוחרים את השיש שישמש אותנו הן כמשטח הכנות והן כחלק בלתי נפרד מהפזל העיצובי של החלל, עלינו לקחת בחשבון את התכונות השונות של סוגי השיש ולהתייחס כמובן גם למחיר ואיכות. ההבדלים בין סוגי השיש השונים באים לידי ביטוי בכושר וברמת הספיגה של המשטח – פרמטר חשוב משום שמדובר בחלל בו כתמים, מים ולחות הם חלק בלתי נפרד מהאווירה, חוזק השיש – עד המשטח יעמוד בפני מכות ודפיקות של סירים ומחבתות אלו כמובן משפיעים בסופו של דבר על המחיר הסופי.
סוגי שיש למטבחים
- אבן קיסר – מדובר במשטח הנפוץ ופופולרי ביותר במטבחים הישראליים. מדובר במשטחי שיט עשויים מקוורץ שנחשב למינרל חזק ועמיד ביותר. יש עשרות אם לא מאות סוגים של משטחי שיש למטבח אבן קיסר במרקמים, דגמים, צבעים ועיצובים שונים. היתרון של משטחי הקיסר הוא ביותם עמידים, חזקים ודוחים כתמים אך יחד עם זאת הוא רגיש לסריטות ולדברים חמים שכן הוא עלול להיסדק ולכן יש להיזהר עליו עם סירים חמים.בדקו על מבצע אבן קיסר המציעה 30,000 שח לקניית מטבח חדש עם משטח אבן קיסר.
- שיש חברון – כאן מדובר על שיש שעשוי מאבן גיר. גם הוא מגיע בשלל דגמים ועיצובים אך הוא בפחות עמיד משיש הקיסר. האבן ממנה מלטשים את השיש נקראת חלילה והוא נשב לשיש חזק ואיכותי. לרוב הוא יגיע בגוונים של צהוב וורוד בקוים שאינם סימטריים. מבחינת המחיר הוא יותר זול מהשיש הקודם.
- שיש גרניט – שיש זה מורכב משלל מינרלים כאשר הקוורץ הוא המרכזי שהם. הוא מגיע בגוונים של אפור, לבן ושחור ונחשב לשיש מאוד יוקרתי ועמיד. הוא מאופיין ברמת עמידות גבוהה ואיננט נשרט בקלות.
חשוב מאוד להדגיש כי בכדי שהשיש אותו אנו בוחרים למטבח שלנו יישמר לאורך השנים, יש לעשות שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים.
אבני בר – הכול על עיצוב ובחירות אבני חיפוי לבית ולבניין