טובזה

טובזה

בין הגימורים הנפוצים בישראל הנוצר על ידי תהליך של סיתות הוא גימור טובזה. אין מדובר כאן על סוג ספיציפי של אבן, אלא על גימור הנוצר כתוצאה מתהליך שכולל עיבוד של האבן. העיבוד מתבצע על ידי תהליך סיתות ושבירת החלק החיצוני של האבן מה שמוביל לגימור גס. תהליך זה יוצר מראה טבעי שעלול ליצור את הצופה סוג של בלבול, שכן נראה כאילו האבן היא ממש כמו שהיא, וכי לא נגעו בה כלל וכלל. טובזה – אבנים אבות עם בליהטה מעוגלת. לרוב נהוג לעשות בה שימוש למטרות חיפוי בקירות חיצוניים, במבנים ציבוריים או אמנותיים וגם לשימור, אך בשנים האחרונות  ניתן לראות חיפויי טובזה גם בפנים הבתים למשל על קיר אחד ששובר את המראה הקלאסי ומעניק לחלל מראה מעט מחוספס. שימוש באבן הזאת נעשה למשל לחיפוי ביתים בירושלים לפני שנות ה-70.

את תהליך הסיתות נהוג לבצע על אבני בר כמו כורכר, חלילה, בזלת וביר זית. באתר שלנו אתם תמצאו מידע רחב על כול הסוגי אבני האלו.

מה ההבדל בין סיתות רגיל לגס?

סיתות גס מתאים בעיקר לקירות חיצוניים ויש יגידו שניתן גם לעשות בו שימוש למטרות של חיפויים דקורטיביים פנימיים, במטרה ״לשבור״ מראה. עובי הבסיס של לוח עומד על 6 סנטימטרים ואורך הלוחות נע בממוצע סביב ה-20 סנטימטרים. בנוסף, קיים גם סוג של טובזה מחורץ אותו חורצים באמצעות אזמל כאשר עובי הלוח המינימלי הוא 2.5 סנטימטרים. חיפויי קירות, חיפויים חיצוניים, חיפויי אבן פנימיים ויצירת עמודים הם השימושים הפופולאריים לסיתות טובזה.